Sista juni...

Då går vi in mot en ny månad. En vecka kvar tills semester. Okej - en vecka och en dag. Mina kollegor går på semester imorgon, men jag kommer hålla ihop med fritids personal den sista veckan. Det blir nog bra. Sista veckan brukar rusa iväg, men nog längtar jag efter lite ledigt.

Igår var vi och såg Transformers 3 på bio. Den gick att se, typ som de andra två filmerna. Men mysigt att göra något med Stefan.

Gårdagen var allt bra härlig hela den. Flexade ut från jobbet redan kl. 11.45 för att dra mig till stranden där jag låg och solade och läste och badade i två timmar. Sedan for jag till stan och köpte lite smått och gott för att sedan sätta mig i parken och njuta tills Stefan kom med middag, Low Carb-hamburgare från Max. Helt okej, och god. Sen bion då, men en bon aqua till. Det räckte fint! En härlig dag var det.

Idag har det varit väldigt varmt och skönt ute. Vi har tillbringat stor del av dagen ute med barnen. Smort in dem, haft hattar på dem och många lite vatten gick åt. De är verkligen duktiga att dricka vatten och det är skönt. Behöver inte oroa sig för att de blir uttorkade i alla fall. Sen kom jag hem och kände mig supertrött... Stefan hade den ugnssmörsteka rödingen nästan färdig så jag ångkokade lite broccoli och slängde ihop en dillsås. Mycket god middag! Suss och Rickard kom och hämtade upp oss och vi drog oss till Sundlinska för lite minigolf. Var trevligt och torsdagsmysigt. Jag förlorade stort - men det är jag van vid... Suss och hennes lilla räka i magen vann. Men det unnar jag dem!

Nu kör vi hårt imorgon, sista arbetsdagen innan helg. Jag är väldigt trött nu så jag behöver sova länge... Det blir sovmorgon på lördag - det säger jag då! Sen är det kvartersfest på kvällen, vi får se om uppslutningen är större än förra året då det var vi och två familjer till. Men vi hade superkul då, så det blir nog lika kul denna gång även om det blir lite folk.

Nu tänkte jag lägga mig tills sängs och läsa lite innan jag somnar. Trött som tusan, men jag MÅSTE läsa innan jag somnar, det går bara inte annars... =)

Snart juli...

För mig går dagarna, veckorna och månaderna väldigt fort. Jag förstår inte att vi snart är inne i juli! Börjar bli dags för semester snart känns det som, för jag är riktigt trött idag. Huvudet och kroppen ville inte riktigt hänga med idag på jobbet. Men på något sätt gick det bra och jag kom hem och somnade fortare än jag hann lägga huvudet på kudden. Sov cirka en timme innan Stefan ko och och sa att han skulle fixa middagen. Det blev grillat idag - supergott! Gav mig lite ny energi hoppas jag, så att jag i alla fall orkat sitta i soffan och glo på tv... Det blir inga världsproblem lösta idag i alla fall. Kanske imorgon.

Imorgon blir det bio med hjärtat. Transformers ska vi försöka oss på. Det blir nog bra. Mysigt att göra något mitt i veckan, den går lite fortare då.

Igår var vi bjudna till förskolan Glader och åt middag och fick titta på deras fina lokaler. Supermysigt! Anna och Monia har gjort det bra. Verkligen fint och barnasnpassat. Men middagen då - det bestod av en exotisk "planka" med potatisgratäng och bröd. "Plankan" innehöll rostbiff, kalkon och massa olika frukter och några salladsblad... Jag gjorde mitt bästa - åt köttet, lite frukt och salladen, och lite färskost. Inte supermätt, men försökte dricka mycket loka. Men när efterrätten kom var jag såld. Jordgubbscheesecake. Jag kunde tyvärr inte stå emot för jag var fortfarande hungrig. Jag tog en liten bit. Det var supergott. Jag ångrar inget, eller... Ja... Jag hade ju gärna önskat att jag kunnat stå emot, men världen kan inte gå under för det. Jag fortsätter kämpa trots sockerintaget igår. Idag har dock allt smakat sött som jag ätit... Hmm.. Mysko... Undrar om sockret gick rakt ut i blodet. ;) Idag var en ny dag, och denna dag har gått superbra. Dock inte varit hungrig idag. Frukost åt jag en liten liten bit lax, lunch blev lite grillad kyckling men lämnade det mesta. Dock middagen slank ner - grillat kött, beasås, sparris, tomat, champinjoner, vitlökssmör. Så nu är jag mätt och nöjd.

Helt underbart med solen förresten! Att kunna vara ute och njuta hela dagen nästan! Men den tröttar tydligen ut en eftersom jag är helt utslut... Hoppas på mer sol imorgon och värme. Jag jobbar kortdag och skulle önska att jag kunde sjunka ner i solstolen med en bok efter jobbet.


Midsommarhelgen

Jag börjar väl med denna klassiska rubrik som alla andra gjort denna helg. Varför försöka att kämpa för att vara annorlunda när jag vet med mig att jag är allt annat än det. Jag ville som liten inte vara som alla andra, men nu har jag insett att jag bara är mig själv, och som mig själv så är jag ganska mycket som alla andra. Men jag är ändå unik på mitt sätt. Det räcker för tillfället.

Men midsommaren då, hur var den? För mig var det alldeles toppen! En underbart rolig och trevlig midsommar med det bästa sällskapet - familjen och goda vänner. Jag höll mig relativt till LCHF och tjatade visst ganska mycket om det till andra direkt de råkade ta en macka eller en potatis. Förlåt mig. Alla väljer det de ska äta, jag ska inte predika för någon. Däremot hjälper jag gärna genom att svara på frågor, men jag vill inte tjata. Denna kost funkar på mig - det räcker. Så från och med nu ska jag skärpa mig.

Åter till midsommar. Det började runt 12 när jag förberedde sill-lunchen och mig själv. Stefan var och hjälpte till hos sin moster för att ordna med bord och stolar i carporten - det förutspåddes regn och det stämde. Klockan 14 var det dags för sill-lunch och jag hade med mig sill, lax, räkor, ägg, romröra, gräslöksröra, jordgubbar och vispad grädde. Vitt vin och nubbe dracks till detta. Trevlig sällskap och många sånger runt långbordet. Där satt vi nog till framåt 19 på kvällen då värdparet och deras jämnåriga började bli sugen på middag. Då flyttade vi ungdomar oss hem till mig och Stefan där vi grillade middag och hade allmänt trevligt. Superroligt med de allra finaste vännerna. Sedan fortsatte gemenskapen hos en vän resten av kvällen/natten. En väldigt trevlig midsommar med andra ord! Dagen efter så kom gänget hem och hämtade upp mig och så fortsatte vi väcka Tavelsjös ungdomar innan vi tog några bilar ner till stan för lunch. Jag åt en Low Carb-hamburgare på Max. Helt okej faktiskt. Det var hamburgare i salladsblad. Kändes roligt att kunna hänga på kompisarna på grillen. Sedan åkte vi hemåt och vilade och framåt middagstid var de hos oss igen och vi grillade. Finns inte bättre mat känns det som. Älskar grillat! Och det går att variera så mycket. Igår blev det kotlett, champinjoner och sallad, de andra åt pommes.

Jag har varit ganska duktig med kosten tycker jag, men denna vecka stod vikten still. Men jag mår ändå bra, har ju inte gått upp flera kilo i alla fall. Bara att fortsätta kämpa och ge det tid. Jag mår bättre och känner mig smalare. På midsommarafton hade jag på mig en jeanskjol jag inte fått över rumpan på många år. Det är riktigt roligt. Väldigt uppskattat är det oxå med alla komplimanger jag får. Fortsätt med det. ;)

Lite sugen på godis är jag idag. Men jag vägrar i sten. Det är 8 månader utan godis nu, så jag tänker absolut inte förstöra detta vinnande koncept för att jag är sugen. Ingen godis än på ett tag. Jag har inte bestämt mig när och om jag kommer äta godis igen... men verkligen inte just nu.

Idag har varit en mysdag. Röjt lite här hemma efter helgens bravader. Kollat lite film och läst en bok. Blev sill-lunch idag igen. Oslagbart på sommaren! Riktigt gott. Borde kanske började fundera på middag. Det ordnar sig. Vi har kassler i kylen, kan bli något smarrigt av det. Nu en mysig söndagskväll och ladda batterierna inför näst sista arbetsveckan.


Helgen är här!

Har helg nu! Eller egentligen har jag haft den länge, i typ 2 timmar. Men jag har pysslat med en del. Ville städa toaletterna - OM någon råkar ramla in här imorgon vill jag inte ha kaos och jättestökigt. Men jag ids och kan inte tokstäda. Är riktigt bra i foten nu (ja det gör lite ont, men jag behöver inte gå med krycka). Funderar att ta mig en powernap här snart så man orkar med midsommar. Allt är handlat i alla fall, så NU kör vi! Vinet på kylning, maten är handlad och humöret på topp! Förväntar mig toppenväder bara som förra året, men jag tror tyvärr vi kan fetglömma det...

Men det är faktiskt sommar igen. Jag längtar hela året och nu är det snart här! Semestern alltså! Jag vet att en del redan gått på semester, men jag tycker det är mysigt att jobba lite in i sommaren och sedan få njuta i mitten av juli... Nästa vecka blir det ganska körigt på jobbet, men sedan sista jobbarveckan - v.27, så har barnantalet trappats ner väsentligt. Så det blir en ganska lugna sista vecka, men det är vi väl värda? Städa kan man ju i och för sig alltid roa sig med om man får långtråkigt.

Städning är inte min hobby direkt. MEN det har blivit snäppet roligare sen vi köpte hus. Vi har som fått plats för alla sakerna och det är skönt när det inte är för rörigt. Självklart hamnar lite papper här och där, men oftast går det mycket lättare att städa här. Fördel - tvättstuga som man kan stänga dörren till, diskmaskin man kan sätta smutsig disk i, förråd man kan slänga in saker i och stänga dörr till... Magiskt! Och inte haft det förr.

Jag försökte våga mig på att klippa lite gräs, det gick ganska bra faktiskt, men sen ville gräsklipparen inte starta. Blev något vajsing tror jag, hoppas den inte gått sönder bara... Det vore tråkigt för den är inte ens ett år gammal...

Powenap var det. Absolut! Längtar tills imorgon. Maten, drycken, sällskapet... Vi ordnar nu en KANON midsommar! Kram

Life as I know it...

Datorn min är på upphällningen. Den flimrar och allt vitt är gult. Så Stefan har provisoriskt ställt upp en tv-skärm på bordet och gett mig ett tangentbord så får jag köra så här tills han köpt en ny. Nu reagerar ni kanske. Vaddå tills han köpt en ny? Läget är så att jag tydligen får ärva min kära sambons dator och han får köpa en ny. Rättvist kan man tycka?! Jaja, han behöver väl en bättre dator än mig. För mig duger det att internet funkar.

Sicket väder vi haft idag. Kallt och regnigt i morse, mulet på eftermiddagen och nu är det blå himmel! Hoppas vädret med blå himmel och sol håller nu fyra-fem-sex veckor. Nej då, jag begär inte mycket alls. Bara en varm sommar.

Idag har jag planterat ut basilika, dill och persilja från Hällnäs trädgård. Måste stödja det lokalproducerade! Min favoritört timjan måste jag dock köpa också och planera ut. Älskar örtkryddad mat!

Efter jobbet idag åkte jag genom Vindeln och där stod en fiskhandlare! Jippi, så nu är den gravade laxen kirrad till midsommar! Hur firar du din midsommar? Själv blir det sill-lunch som består av gravad lax, sill, räkor, ägg och olika röror. Längtar massor efter maten! Middag brukar bli grillat. Mums! Något glas vin till det så blir det nog härligt. Ska försöka att inte gå snett på foten eller ramla i någon trappa bara.

Foten ja! Den mår bättre. Gick utan krycka men haltar lite. Det känns lovande måste jag säga.

Det känns som om jag behöver lite lång helg nu igen. Var ju flera veckor sen sist! Goodie. Så, kort-dag imorgon. 6.30-13, men tror nog jag får flexa vid 12. Om mina kollegor är lika snälla som de brukar vara. Tjing då!

Bättre i foten

Foten mår bättre idag. Med hjälp av krycka kan jag gå lite på den. Den är lite svullen vid yttre fotknölen. Men värker inte så farligt. Har den i högläge för tillfället. Haft den lindad hela dagen på jobbet men ville lossa lite på det när jag kom hem... Men jag klarade av att jobba i alla fall. Men mina kollegor fick väl dra ett lite tyngre lass, men jag gjorde mitt allra, allra bästa... De söta barnen har varit fundersamma varför jag går på kryckor men på slutet så kom de och pekade på dem och sa: Agnes... =) Japp, de fattade... Sen pekade de på min fot och sa: Aj aj?!... Hihi, sötingar!

Annars så händer det inte så mkt för mig. Funderingar inför midsommar är här. Vars blir det i år? Ingen riktig plan vad jag förstår. Jag tänkte osm nödplan att vi ju kan vara hos oss, vi har stort både inne och ute... MEN - foten!! Jag orkar verkligen inte behöva städa både före och efter kalasandet. Jag kan ju knappt gå ordenligt. Jag hoppas vi hittar på ngt annat bra. Men mkt gott att äta kan jag med LCHF. Till lunch blir det sill, lax, ägg, räkor, majonäs. Säkert ngn jordgubbe och grädde slinker ner. Tilll middag brukar vi grilla - och det kan ju variera i det oändliga utan potatis så det blir toppenbra! Rött vin har jag så det blir drycken.

När jag tänker på mat så måste jag tipsa! Gjorde Meatza igår, pizza på köttfärsbotten. Så sjukt gott!! Det rekommenderar jag varmt! Hemmagjord tomatsås - så då vet jag vad det är i den, supergott! Jag hade på ost, kassler, räkor, champinjoner, lök, tomat, mozarellaost. Och botten gjord på enbart saltad köttfärs. LCHF I like!


Jag är en glad klant...

Jag börjar nog med att berätta varför jag är glad. 

Jag har gått ner i vikt denna vecka med! -0,7 kg! Totalt so far 7,2 kg på 5 veckor. Återigen TACK kusin för att du visade mig vägen som jag kan vandra - och vandra lycklig och motiverad!

När det gäller vandra dock... Stukade foten igår. Det är det klantiga som du kanske räknat ut. Jag hade klackskor, druckit ngt glas vin, foten vek sig i trappan hos en vän. Klantigt? Japp! Håll koll på vars du sätter fötterna är mitt tips! Gjorde väldigt väldigt ont. Inget brutet känns det som, knappt svullet alls. Tack kära Towe som sprang hem och hämtade en linda till min fot och att du gjorde så fint jobb med att linda foten. Tack snälla Elina för att du glömt kryckorna. Och tack Stefan som sprang hem och hämtade sina kryckor som jag nu får ha. Idag kan jag knappt stödja på foten. Det gör riktigt ont. Men vila, lindad fot och högläge tror jag på. Inte är det lönt att åka in till något sjukhus för koll redan. Blir det inte bättre om några dagar får man väl ta och kolla upp det. Blir även spännande att se om jag kan stödja på foten imorgon. Blir svårt att jobba annars när man hoppar på kryckor och ska ha barn på höften.

Idag blir det inte många saker gjorda här hemma från min sida. Sitta i soffan och domdera och be om saker... Gör ont att gå i trappan så jag undviker nog det ett tag. Har allt jag behöver uppe -toalett, tv, dator, säng, böcker. Mat får sambon nog hämta åt mig.

Apropå det börjar det bli dags att ropa på honom nu. Behöver hjälp att linda om foten. Och börjar bli hungrig. Vatten mättar en stund, men inte så länge... Jag tänkte att han skulle få upprepa gårdagen - hjärtat kom med frukost på sängen. En omelett med ost och bacon. Supergott! Nu kurrar magen fint. Men idag får han servera det i soffan.

Jag hoppas att du får en bättre söndag än jag.

Today I dont´t feel like doing anything...

Känner lite så just nu. Efter en natt med lite sömn och en tidig morgon så är jag rätt mör. Nu är det helg i alla fall, vilket är skönt! Vi har inget planerat heller så det kan inte bli bättre. Bara få vara och njuta och vila...

Igår blev det ett skönt pass med crosstrainern. Det var härligt, och ett tag sen tyvärr. Jag hade riktigt bra fart måste jag säga och blev riktigt svettig. Måste göra om det snart. Håller nog på att få tillbaka träna-lusten! =)

Vad roligt det är att se statistiken för hur många som läser min blogg. Inte för att det jag skriver är så intressant, men det är ändå kul att se att någon ens ids läsa mina ihopknåpade ord. Det är mycket tankar bakom... Eller inte... =)

Lite halvmulet och blåsigt ute idag. Ibland tittar solen fram, vilket är härligt.

Fuskade lite med en tesked glass idag till de fem jordgubbarna jag åt på jobbet. Jag hade faktiskt klarat mig utan den teskeden, men nu vet jag det till nästa gång. Det smakade inte så bra som jag kom ihåg. Så skönt. Då hoppas jag suget inte finns nästa gång efter glass...

Tänkte ta och kolla nu om det går någon bra slötittarfilm ikväll som man kan halvsova framför. Ser framemot en skön fredag!


Firande av student!

Idag har det varit storfirande av sambons kusin Elina. Vacker tjej som nu får leta nya mål i livet. Mysigt fika och firande av studenten innan hon drog vidare på andra roligheter. Följde LCHF till punkt och pricka - de hade god plockmat som jag kunde äta. Toppen toppen. Trevlig samvaro med släkten med andra ord. Härlig torsdag och fint väder! Åt dock lite nötter nyss för jag var lite sugen och nu mår jag lite illa. Borde nog inte att tryckt nötterna... Typiskt...

Igår råkade jag försova mig för första gången på många år. Dagen blev helt kaos för mig! Kom en timme försent till jobbet, som tur var så var det lite bortfall på barnen så mina kollegor klarade sig. Phu...

Alltså, jag älskar mitt jobb! Barnen är så söta så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Idag fick jag säkert 20 pussar på kinden av en pojke på 1 ½ år. Det är så charmigt så man dör! En annan pojke på 2 år ville inte riktigt somna, så efter en halvtimme i sängen tog jag upp honom i famnen och han somnade gott där på 2 minuter. Sötnos... Sånt värmer hjärtat. Jag har valt rätt jobb! Glad och överlycklig! Tur att man lyckas med något i livet någongång...

Ska köra lite crosstrainer nu, har ett sug att träna. Tur att vi fått låna Stefans mosters CT, undrar bara när hon kräver tillbaka den. Då måste vi bara köpa en egen! Det är min räddning många dagar när jag egentligen inte orkar...

Så tjing! Nu nalkas lite svettande. Sen bädden, ska upp kl. 5 imorgon. Men är superfredag - jobbar 6-12! Helt sagolikt! Långhelg med andra ord!

Löneförhöjning och sovmorgon

Idag har varit en bra dag. Det började med en lång sovmorgon. Skulle egentligen börja 9.00 men kollegorna behövde mig inte förrän 13.00. Så det var riktigt toppen att bara få en lång och härlig förmiddag hemma. Sandra, Stefans syster, kom och hälsa på en sväng innan jag var tvungen att sätta mig i bilen och köra mot jobbet. En härlig dag med lite barn så efter mellis tog vi en promenad i ca 1 timme. Motion till mig - för barnen satt i vagn. Tack så mycket.

När jag kom hem så tänkte jag steka lite chorizo och fläsk, men medan jag rotade bland maten så kom jag hpå att göra en korvgryta! Slänge i lite plommontomater, färska champinjoner, paprika,lök och grädde. Även chorizo och lite vindelrökt fläsk fanns i oxå. Smaskigt värre måste jag säga! Serverade med sallad. Lika glad varje dag när jag inte saknar kolhydreter - typ potatis, ris eller pasta. För mig brukar det vara viktigt till mat - men jag saknar det inte ens nu. Inte alls - och det är så himla skönt! Trivs bra med kosten, har jag tjatat om jämt men jag är så himla glad och mår så himla bra av det. Jag lever och mår bra, riktigt bra just nu!

Öppnade även ett kuvert på jobbet idag som chefen kommit med medan jag hade sovmorgon. Det var löneförhöjning! Tack så mycket säger jag, 1000 kr till varje månad. Eller, ja... Skatten ska ju betalas men det är det värt! Så kanske 700 kr varje månad mer i fickan. Det säger jag inte nej till!

Så denna dag har varit superbra! Känner mig glad och peppad av livet! Imorgon jobb igen med våra härliga barn! Älskar mitt jobb! Älskar när vi får vara ute!

Imoegon har vi även bokat bio - jag, Stefan och Sandra. Vi ska se Pirates of the Caribbian. Hoppas det går lika bra som förra gången att inte äta ngt till... Men kanske borde köpa med lite nötter så man har något att tugga på... Vi får se... =)

Snart är det tv för mig, det är Hells Kitchen. Tycker om det programmet. Så det gillar vi. Efter det blir det nog sängen och läsa lite bok innan jag somnar. Längtar nästan tills det är dags... gäääsp...

Life is Beautiful!

Måste bara börja med att berätta vilken superrolig gårdag jag hade! Cykelfesten var riktigt bra måste jag säga! Allt var välorganiserat, härliga nya människor som vi fick träffa och det var inte ens jobbigt att cykla!! Helt sagolik dag! Strålande väder oxå! Det började med en dag inne i huset där allting förbereddes och allt piffades till in i minsta detalj. Sedan när allt, och då menar jag verligen allt, var klart så la jag mig ute i solen och åt lunch och njöt. Det blev kasslersallad, svalt och gott en så varm dag. Sedan försökte jag ligga och pressa i solen, men det var svettigt. En timme klarade jag det. Sen var det dags att göra färdigt mig, huset var i toptrim, dags för Agnes. Dags för ett svalkande bad. Sagolikt! Älskar mitt badkar! Det kommer till användning både när man fryser och svettas! Sen lite iordningfix av mig så jag fick se snygg ut. Kände mig jättefin och hade på mig min nya top från Bonprix.se. Kl. 15 öppnades första kuvertet - vi skulle cykla till bygdegården för vidare transport! Phu, var det första jag tänkte. Jag hade lite ångest för att behöva cykla typ mot långviken eller nåt, min kondition är inte den bästa. Nu var det bara rulla nerför backen och sen hoppa in i en bil som körde oss till Yttre långviken. Tack för att jag slapp cykla dit! Förrätten blev västerbottenostpaj med romröra. Supergott! Självklart valde jag bort pajskalet och smakade bara lite på det. Perfekt förrätt där jag kunde njuta! Trevlig samvaro och härlig utsikt över Tavelsjön innan bilen hämtade oss kl. 17. Sen bara att cykla hem från bygdegården! Och jag orkade cykla uppför hela matboabacken! Fick hjälp av Mats som puttade på på slutet, MEN det hade inte behövts!  Tack ändå Mats. Det var skönt med lite putthjälp på slutet. Jag är superglad över att jag orkade! Snabbt hem och fixa det sista innan gästerna kom. Spolade upp kallt vatten med is, vet hur törstig man är efter att ha cyklat! Fördrinken fixades - muosserande vin med jordgubbe. Sedan var det bara att vänta - allt var förberett in i minsta detalj. Stefan hade till och med slagit på AC:n inne så gästerna skulle få svalka av sig. 2 supertrevliga par dök upp och jag hade det supertrevligt! Maten - dubbelmarinerad fläskfilé, hemmagjord potatissallad på färskpotatis, sallad, tzatziki var menyn. Jag hoppade givetvis över potatissalladen. Dryck till var ett kallt vitt vin som hette Notting hill! Passade superbra till! Bjöd även på kall öl eller rött vin. Gästerna fick välja och det var tur man hade för olika smaker. Tiden gick fort och det var dags för gästerna att cykla mot sitt eget hem för att förbereda efterrätten. Vi öppnade vårat kuvert och insåg att vi skulle till Mattias och Lina! Haha, superroligt ju!! När vi kom dit så dök även Linas syster Maria upp med sin man Tom. Världen är liten! En supertrevlig efterrätt och gott att dricka till! Det bjöds på glass- och gräddbomb med maränger, färska jordgubbar på sidan och sen hade de även päron och persikohalvor med after eight. Jag smakade lite av glassbomben, och sen så blev det några jordgubbar. Gott gott. Kl. 21.30 styrde vi kosan mot Sundlindska för efterfest. Jag råkade ramla med cykeln på gruset, lite lätt, och skrapade upp knät. Men det är sånt som händer... På sundlinska fanns ett Liveband som spelade och vi bjöds på fördrink. Dansade och pratade resten av kvällen och hade superkul! Bra initiativ att ordna cykelfest måste jag säga! Efterfest hos Mattias på vägen hem. Cyklade sen hela vägen hem. Tror att jag måste börja cykla mer - det var ju roligt! En seg dag idag - men det är det värt. Blev några glas vin igår, men det var gott. Lyckades hålla mig hyfsat till LCHF och det känns bra.

Oj vad lång beskrivning det där blev. Jaja, den som är intresserad får läsa...

Måste bara dela med mig av min lycka såhär på slutet! Jag har gått ner i vikt igen! 1,7 kg på en vecka! Hur är det möjligt egentligen? Sagolikt! Superglad! Vägde mig i morse och jag hade gått ner 2 hg till från igår då jag gått ner 1 ½ kg. Måste snart fira genom att shoppa kläder! Me like! Provade en gammal jeanskjol och ett par trekvarstjeans som jag inte kunnat ha på ca 3 år - de gled på och jag kunde stänga dem!! Överlycklig!! Bara fortsätta resan känner jag. Sjukt motiverad! Tack återigen kusin Karin för att du hjälpte mig att hitt den rätta vägen för mig. Trivs väldigt bra med min kost och jag känner inte att jag behöver göra några stora uppoffringar. Helt toppen!

Nu ska jag fortsätta denna superhärliga söndag med att läsa lite bok, vila upp mig inför en ny arbetsvecka. För imorgon blir det Leos Lekland med alla barn på jobbet - det kommer bli en superkul dag! Men jag brukar vara ganska trött på kvällen sen... Men det är det värt! Ser fram emot morgondagen!

Värmebölja.

Det är verkligen kokhett ute dessa dagar. Jag klagar verkligen inte utan är superglad. Älskar värmen -MEN jag tror tyvärr det är enda värmen vi får i sommar. Snart kommer nog regnet som stannar resten av sommaren ska ni se. Så passa på att njuta av solen... Lite negativ? Nej, bara realist.

Imorgon är det lite städning på schemat innan biodags med sambon. Första gången jag går på bio utan att äta popcorn eller något annat snacks. Hur ska detta gå? Jag tror det går bra, bara se till att vara mätt innan och ta med mig bubbelvatten!

Cykelfest på lördag sen då. Vi ska stå för huvudrätten... Tips någon? Antingen ska det ta 10 minuter att laga eller så kan det stå och puttra i 2 timmar... Det blir skitlätt, eller hur?! Men ser framemot det, men hoppas att vi inte måste cykla alltför långt... Min kondition är kass och förmågan att cykla långt är väldigt liten. Men jag hoppas på en supertrevlig kväll, och ska försöka äta så lite kolhydrater som det bara går med tanke på att jag inte kan påverka förrätt eller efterrätt. Tur i oturen att jag kan påverka varmrätten som mättar mest...

Värmen gör mig dock trött, vilade på eftermiddagen innan jag lagade middag. Idag gjorde jag en kassler- och ostsallad. Passande i hettan. Sen lite småplock så allt inte är kvar imorgon. Mest dammsuga och så.

Men snart är denna arbetsvecka över, den gick superfort! Men kan bero på att vi var lediga i måndags?!  Barnen är så söta där de springer omkring i blöja eller trosor eller kalsonger i värmen. Inomhus alltså, vi vill inte bränna de små liven. Älskar mitt jobb, helst dagar som dessa när man bara vill vara ute. Men mitt på dagen  är det inne som gäller, dels sover barnen och de som är vakna bränns sönder annars.

Nej, hade visst inget intressant att berätta idag heller. Sånt som händer.

En trött tisdag.

Idag har jag en supertrött tisdag - som känns som en måndag. Var inte så trött på kvällen så när jag gick och la mig vid halv tolv så låg Stefan där och huttrade. Ingen feber, men han snorade och snörvlade och snarkade. Framåt två-snåret knoppade jag in men vaknade några gånger under natten då min käre sambo gick på toa. Klockan fyra vaknade jag av en superhet karl som låg bakom mig.... Jag menar då inte snygg-het, tyvärr, utan feberhet. Han var varm... Slut på sömn för mig, jag svettades där jag låg bredvid honom och det kändes inte lönt att somna om då jag skulle upp klockan fem och om jag somnade skulle jag bara försova mig. Så jag läste lite bok innan det var uppstigning. Gick förvånansvärt bra på jobbet, var pigg och glad. Har inte somnat än heller, bra jobbat! ;) Låg ute i solstolen en timme efter jobbet innan molnen kom. En tvätt hann jag med idag oxå. Även middagslagning.

Detta med LCHF är inte så svårt tycker jag, om jag nu gör rätt vill säga... Blev stekt suovas, renkorv, stekt lök, sparris och squash till middag. Mätt och belåten är jag, och fyller på med vatten hela tiden eftersom det var ganska salt suovas (ingen pik kära far, jag älskar salt suovas). Det är bra att jag drickar mycket vatten för då blir jag inte hungrig på kvällen. Jag känner inget som helst sötsug. Aldrig nånsin hittills. Blir sällan hungrig till mellanmål eller på kvällen men om jag råkar bli det så tar jag en finncrisp med skinka och en kopp te. Det kan vara det jag längtar efter ibland - en finncrisp med skinka. Det känns helt okej att äta två tillm tre finncrisp i veckan. Saktar det ner min viktminskning helt och hållet så får jag ta det.

Som jag skrev igår så stod vågen still denna vecka. Men jag känner mig inte jättenere för det, vilket känns skönt. Jag vet ju att jag ätit nästan rätt, förutom några teskedar pannacotta hos morbror. Var ju sen även på partaj i Överklinten så där slank det ner vin, även om kosten var rätt. Så jag har förståelse för att viktminskningen stannade. Sen har det inte blivit så mycket tränande då jag känt mig lite förkyld och ont i halsen. Får ta nya tag när halsen känns bätte, vilket jag hoppas är snart. Jag ska banne mig gå ner i vikt och slippa må dåligt öve rhur jag ser ut! Jag ska fixa det! Hjälp mig bara lite, snälla hjälp mig. Vad kan jag göra mer? Vad är nästa steg?

Solen gör mig superglad! Lycklig när det är varmt ute och solen lyser. Imorgon är det grillkväll på jobbet och jag hoppas vädret håller i sig. Är supermysigt om vi kan äta ute i solen. Förbereder mig för en lång dag på jobbet, kan bli tolvtimmarspass... Börjar 9 på morgonen.

Nu blir det snart att krypa ner under täcket. Kroppen, eller snarare huvudet, börjar sägar ifrån att det är redo för vila nu. Jag kommer lyda, efter Hells Kitchen.
 


Nationaldagen

En solig dag med lätt bris. Det har varit underbart. Dagen har tillbringats i solstolen på gården läsandes en bok. Kunde inte ha gjort annat för att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka. Skönt. Målat både tånaglar och fingernaglar, ville känna mig fin! Tvättat kläder och hängt de på tork ute – det är härligt! Det doftar så gott också. Dock har jag fått halsont, har funnits några dagar. Inte så kul, men jag klunkar te såhär på kvällskvisten för att försöka mota Olle i grind.

I helgen har vi varit i Överklinten på tillställning. Det var som vanligt supertrevligt. Mycket folk, trevlig folk! God mat och god dryck. Det har blivit en supertrevlig tradition som återkommer år efter år. Det hölls ett fint tal oxå och mina goda vänner Peter och Teresa förlovade sig! Grattis till er!

Mamma och syrran har även varit på besök. Det är alltid lika trevligt. Torsdagen ägnades åt att olja in utemöbler och städa bron, sedan tog vi en prommis innan vi grillade middag. Gott och trevligt. På fredag var det operation stan som gällde och vi sprang i affärer från 10.30 till 17.30. Mycket shopping från min mors och systers sida blev det - ja även lite från min oxå såklart. Sedan for vi till morbror Rolle och fick middag – grillat = gott! Supergod kycklingfilé, verkligen! En trevlig kväll i släktens sällskap innan vi begav oss hem för filmtittande. Lördagen blev det lite mys innan vi alla packade ihop oss och for åt olika håll. De drog till Haparandra och vi som sagt till Överklinten.

Efter denna långhelg borde man vara utvilad och redo för att jobba de sista veckorna innan semestern – men själv är jag förkyld. Tack för det. Men jag orkar nog med en fyra dagars arbetsvecka innan helg. Det måste jag göra... ;) Vi har även grillkväll på jobbet med föräldrar och barn på onsdag - det ser jag fram emot! Det brukar vara toppentrevligt och uppskattat!

Hur går det för mig med kosten då? Jotack, alldeles utmärkt. Ätit lite lite pannacotta i helgen hos morbror, och drack några glas vin i överklinten, men annars går det bara fint! Mycket kött, såser och sallad blir det - men vet ni - det är smaskigt! =) När mamma kom fyllde de upp fiskförråden och så fick jag en suovas, torrkött och en renkorv. Man tackar! Ska avnjutas med andakt, jag lovar! Känner ett rejält sug efter mer träning nu, men ont i halsen gör att jag avvaktar och tar endast promander.

Nu så här på söndags, errhm - måndagskvällen, så ska jag krypa ner i soffan och glo lite tv innan sängdags. Självklart är det min öppningsdag imorgon - men det betyder i och för sig kort dag, slutar 13. Hoppas på en solig dag så jag får njuta lite på gården efter jobbet.

Ha en fortsatt trevlig nationaldag!


Långhelg.

Nu är det långhelg för många i Sverige och även jag har tagit mig ledigt på fredag för att kunna njuta av många dagar ledigt. Behöver,som jag skrev i förra inlägget, vila upp mig inför semestern som är om drygt 5 veckor... ;)

Idag har jag kört på i högt tempo ända sen 5 imorse. Jobbat, storhandlat, lagat middag, klippt gräs, städat lite till för att få det sista undan innan besöket och annat smått och gott. Nu har jag precis landat i soffan för att ta kväll och invänta mina kära gäster.

Klippt gräset ja... Jag trodde jag tålde nyklippt gräs, men tjii fick jag... Kli i ögonen och nysningar och snorig näsa. Det är bara att knapra allergimedicin, men nästa gång får jag ta det innan. Men det är roligt att klippa gräs på något sätt, man ser resultat och det tycker jag om. Att det syns någon skillnad.

Vad händer denna långhelg för mig då? Imorgon blir det bara mys med storfrämmandet hoppas jag. Inte alltför avancerade konster... Sen blir det nog in till staden på fredag, syrran måste få tillgodose shoppingnerven. =) Lördag blir det överklinten och lite partaj med goda vänner, söndag och mångar hoppas jag på vila. Det var planerna i grova drag, det låter inte alltför pjåkigt hoppas jag?!

Självklart fortsätter jag resan med LCHF-kosten. Det känns som om det fungerar bara finemang. Mår riktigt bra och saknar inte något alls ännu. Det känns skönt. 2 ½ vecka har jag "kämpat" med detta och det känns inte som att jag kämpar alls just nu, det känns bara naturligt. Idag blev det hemburgare med bacon och ost på oopsiebröd, fetaostcreme, sallad, lök, tomat och coleslaw till. Var helt okej gott, men skippade brödet på slutet. Är inte så förtjust i det, är inte förtjust i bröd över huvud taget egentligen då... ;)

Nu blir det att fortsätta mysa i soffan och invänta mina kära. Läntar.


RSS 2.0