Mot fjällen

Nu sitter jag hos Stefans far och väntar på lite mat. Jag väntar oxå på att min familj ska vara färdigpackad så i kan färda oss mot fjällen. Det blir några dagar av fjäll-luft även denna sommar. Jag lovar och lovar varje sommar att jag inte orkar fara upp nästa sommar, för det är alltid skitväder, men mot alla odds så packar jag min ryggsäck och gör mig redo. Jag är en same, jag har det i blodet. Det är bara att gilla läget och åka norrut för att andas lite härlig luft.

Ulvön var härligt. Vi promenerade en del, åt gott, drack gott, solade och bara myste i några dagar. Det är skönt att komma bort lite.

Nu står det still i huvudet. Mot fjällen och skaffa sig energi för ännu ett härligt arbetsår. Inne på andra semesterveckan nu. Lite ledigt kvar med andra ord. Härligt!

Shoppingdag

Idag blev en stadsdag eftersom vädret inte lovades bli det bästa. Jag, Lina, Suss och Towe tog en heldag med shopping och umgänge. Jag handlade cocosfett på Life, har läst några LCHF-recept där det ingår och jag var lite nyfiken på att prova. Sedan blev det en lång grå ziphuvtröja på BikBok. Vidare mot HM där jag shoppade en rosa-vit strandklänning för härliga 30 kr. På Lindex blev det en rosa-vit tröja, en nagelfil och en rödaktig bikini. Att handla kläder är härligt. Till lunch blev det ceasarsallad, mumsigt.

Nu spöregnar det, och jag tycker det är ganska mysigt. Krypa in under en filt och lyssna på regnet som klapprar mot taket.

Jag längtar till imorgon. Börjar med att packa det sista inför semestern. Vi ska åka till Ulvön med Suss och Rickard. Det blir nog supermysigt. Klockan 15 är det Harry Potter och dödsrelikerna del 2. När den är slut så blir det bilfärd mot Köpmanholmen och middag innan båttur över till Ulvön. Egentligen spelar det ingen roll om det regnar där, vi brukar ha så sjukt mysigt ändå. Men hoppas såklart på sol så ön visar sig från sin bästa sida till Suss och Rickard som aldrig varit där.

Idag blev det en supergod Meatza till middag. En pizza med köttfärsbotten. Jag kan äta ihjäl mig, synd att man blir mätt efter bara litegrann. Men det blir ju bara mer kvar till en annan dag.

Nu har jag slängt fram massa kläder att packa med. Jag har så svårt att välja... Äsch... Det blir nog bra. Packar med mig en del mat oxå, så man inte kan skylla på att man är hungrig.

Nu börjar äntligen semesternpå riktigt. Känns inte som om den är igång förrän man drar från byn. Men bloggen kommer ju ligga i dvala när jag inte uppdaterar. Finns inget internet på Ulvön, så jag får berätta om alla mysigheter i efterhand. Ha en skön semester på er alla så ses vi!

Lat dag.

Idag har varit en härligt lat måndag. Inte fått många knop gjorda. Towe drog med mig på promenad vid 14-snåret. Det är väl det jobbiga jag gjort idag. Sedan har jag läst ganska mycket, plockat lite hemma, slängt i en maskin tvätt... Suss och Rickard kom förbi och vi planerade lite inför resan till Ulvön dit vi ska fara på onsdag och stanna några dagar. Det ska bli mysigt. Några dagar på ön ska bli skönt.

Sedan blir det att åka norrut och hälsa på familjen en vecka eller så. Det är viktigt. Längtar efter alla. Efter mamma, pappa, syskon, mormor och morfar... Släkten och vännerna. Sedan blir det nog att åka hem och fundera den sista veckan innan jobbet sätter igång igen.

Helgen har varit härlig oxå. I lördags var det bastuflotte, bad och mys med vännerna. En härlig dag. Jag badade massor. Det var riktigt skönt i sjön. Jag älskar sommaren!

Imorgon blir det nog att packa det som vi ska ha med oss till Ulvön. Handla lite. Eventuellt hänga med Suss till stan för lite shopping. Sånt där nödvändigt, alltså göra så lite som möjligt de första dagarna på semestern. Det är min filosofi...


ÄNTLIGEN!

Som jag har tjatat! Nu är äntligen semestern här! Det är helt underbart! =) Den började riktigt, riktigt bra igår!

Jag slutade tidigt, redan kl. 11.10 skickade mina kollegor hem mig, så jag kom till matboa för att tanka bilen ca kvart i tolv. Då ringde Towe och sa att de skulle fara till Bettnessand (havet) för att bada. Självklart ville jag hänga på! Men gänget (vi var 10 st) var inte färdiga, för matboa hade just fått varor och hela familjen Wikberg (som skulle med) var och jobbade. Jag for hem och krattade upp det som blev när Stefan klippt häcken dagen innan. Sedan var det en snutt av gräsmattan som inte fått sin haircut, så jag klippte till gräset oxå. Just när jag var klar var det dags för avfärd. Det var en underbar dag på stranden! Helt sjukt trevlig och mysigt! Vi solade, badade och pratade och bara njöt.Världens bästa start på semestern!!

Denna dag är lite små molning, tyvärr. Idag så ska vi ut med en bastuflotte och roa oss. Men sällskapet gör det nog soligare, även om molnen dominerar. Jag hoppas vi får en rolig dag, för det är ett stort gäng som samlas.

Idag har jag målat naglarna och tånaglarna. Det känns somrigt och bra. Känner mig fin oxå.

Måste fortsätta skryta om hur bra det går för mig! Återigen måste jag tacka Karin för att hon visade mig vägen mot LCHF. Jag har gått ner igen. nu har jag gått enr 9 kg på 8 veckor. Superglad! GÖr mig motiverad att inte fuska allt för mkt under semestern. Jippi!

Men nu är det dags att starta dagens äventyr! Adjöken!

Ingen kan längta mer än jag...

En dag kvar till semestern. Ingen kan längta mer än jag... ett hårdpass på 5 timmar, det fixar jag galant imorgon...

Phu så trött jag är. Jag behöver verkligen denna ledighet. Sova! Det ska jag göra de första dagarna! =)

Vecka 29 planeras det hemfärd. Får se om hela familjen dragit mot fjällen eller hur det ser ut... Får kolla upp det lite närmare. Lovade ju mig sjäv förra året att inte åka på kalvmärkning... Men passar det, så måste man ju bara åka. Så är det...

Solen lyser och värmer, jo det är ju skönt... Lite bitter är jag dock för det kommer garanterat regna när jag är ledig... Men jag har ju ett bra jobb där jag kan vara ute fast jag jobbar och få sol. Så det är ju väldigt tur. Men jag kan ju inte ligga på stranden precis och pilla naveln. Nej då, de få barn vi har ser till att man får springa och passa... Så oroa er inte, det är ga nska sjåigt på jobbet ändå...

Idag har jag varit och grattat Elina som fyller år. Men blir mer grattning av henne på lördag då det verkar bli bastuflotte och en härlig dag med gänget. Längtar!

Nu orkar jag inte mer. Sängen nästa. Jag ska ju upp kl. 5 imorgon så behöver sova, så trött som jag är... Natti!

3 arbetsdagar kvar...

Neej, JAG räknar inte ner till semestern... Jag längtar inte ett endaste dugg... =P Tre arbetspass kvar sen är jag i mål för i år. Jag ÄLSKAR mitt jobb, tro inget annat. Men semester är ganska underbart det med. Jag tror man behöver dessa veckor med ledigt för att ladda batterierna och orka vara glad och positivt och kreativ på jobbet.

Imorgon nalkas sovmorgon. Har även en del flex att ta ut denna vecka, så jag jobbar inte lika hårt heller. Börjar ta semester i huvudet redan... Lite mindre barn har vi oxå, så jag hinner pyssla på... Städar en massa, torkar ur skåp och rensar. Det blir riktigt fint där jag drar fram. Synd att mina kära kollegor inte kommer hitta ett jota när de kommer tillbaka...

Idag har varit en härlig dag, med sol i Hällnäs. Det är härligt att kunna vara ute så mycket med barnen! De mår så bra ute och leker och donar, så det är kul... Idag fyller även Stefans kusin Mats år, så vi var och grattade honom. Är stolt över att kunna säga att vi inte fikade något - utan drack bara bubbelvatten medan de andra mumsade tårta och kakor. Men det kändes inte kostigt heller faktiskt, utan bara naturligt. JAG lever så här nu, jag väljer min hälsa framför sötsaker. Jag gillart! Jag mår bra av detta och är stolt över mig själv.

Jag blir så glad när jag får komplimanger oxå. Det är flera som säger att det syns på mig att jag tappat vikt. Det värmer så himla mycket! Men jag märker det själv oxå genom att jag kan ta på mig kläder jag inte använta på flera år. Det är en härlig känsla detta. En känsla av välbefinnande som jag har. En lycka.

Nu mår jag bra. Längtar tills jag blir snygg oxå. Massa kilo till - sen är jag i mål!

Sköna söndag...

Just nu känns livet bara alldeles underbart! Jag är lycklig och glad! Det är toppen! Solen lyser, tvätten hänger på tork och en ny snurrar i maskinen. Diskmaskin brummar och fåglarna kvittrar. Jag är super-redo för slutspurten av arbete innan semestern! Det är en härlig känsla jag har i kroppen. En glad och rogivande känsla. Det är helt enkelt underbart!

LCHF är min grej känns det som! Mår så himla bra av detta! Helst när vågen pekar neråt! Denna vecka handlade om -0,6 kg. Gått ner sen start för 7 veckor sedan 7,8 kg. Jippi säger jag!

Igår på Wheels så hade jag på mig ett par byxor som jag köpt för 4-5 år sen för att ha på mig på Wheels. De blev tyvärr snabbt för små då, men nu passade de perfekt! Jag är så glad att jag vill dansa och kyssa hela världen!

Jad hade en toppen-lördag oxå! Började med en härlig mysdag- med lite städning och tvättning och sånt där nödvändigt. Sedan gick vi över till lekparken mitt emot och grillade och umgicks med några grannar. Uppslutningen på kvartersfesten var inte så stor... Men sällskapet var trevligt! Runt 20 kom Suss körande och vi gjorde oss i ordning och packade oss ner till stan för att se massa bilar på Wheels. Där träffade vi upp det bästa gänget av vänner och hade en mysig, trevlig och sagolik lördagskväll i parken! Det är så roligt när man umgås med dem man tycker mycket om. Blir så glad och varm i hela kroppen när jag tänker på mina underbara vänner. De är guld värda!

Idag kom sötaste Towe och Kent förbi och umgicks på förmiddagen. Stefan slängde ihop en tjock omelett med bacon som vi delade på vi fyra till lunch. Gott!! Alltid lika trevligt med deras besök.

Nu ska jag ta min bok och gå och sätta mig ute i solen och bara mysa på denna kväll. Nästa vecka blir det nedtrappning på jobbet. Har mycket flex jag kan ta ut, bara det passar mina kära kämpande kollegor. Önskar er en supersöndag och att ni får vara lika glad som jag är idag!


Fredagskväll...

Ännu en fredag har kommit, och med den är nu Juli här. Den första juli har varit en härlig dag.

Det började med varmt och soligt så vi tog en prommis med barnen runt i Hällnäs. Vi åt lunch och la barnen och sedan var det läsvila för de större. Det började ösregna, och det kändes underbart med lite regn. Jag stekte ett gäng med plättar till barnen till mellis (nej jag åt ingen själv, jag är inte hungrig vid mellanmål längre) och sedan var det lek med barnen tills jag fick flexa ut 45 minuter innan jag slutade. Hem och micrade röding och kokade broccoli till middag. Sen blev jag bjuden över till Berit, Stefans moster, där hon och svärmor Carina drack lite vin. Ett glas gott rödvin och trevlig samvaro för att snacka bort några timmar en fredagskväll är helt okej. Det kan vi göra om!

Nu blir det fortsatt mys framför tv.n. Nilecity 105,6 i SVT1 och sedan dirty dancing i samma kanal. Varför inte, tänker jag? Är bara annat skräp på tv ändå så..

Har lite ondare i foten idag. Har haft den lindad på jobbet och håller den högt nu. Värker som lite runt vristen... Tycker det ska gå över nu så man kan använda den ordentligt...

Skönt med helg! Nu är det bara All in nästa vecka så är jag i mål! =)

RSS 2.0