Första advent!

Julmusikens smäktande toner strålar ut samtidigt som jag fixat det sista här hemma. Nöjd med pyntningen och jag älskar att sjunka tillbaka i soffan och se ljusen glimma.

Vi satte upp en ljusslinga på flaggstången idag så det ser nästan ut som en julgran. Fint tycker jag. Lite mer julbelysning ute sen är det fixat där oxå. Nu är det bara granen som ska upp, men den får vänta några veckor.

Snart ska vi gå mot Stefans moster för den årliga glöggtraditionen på advent. Det är riktig julstämning då!

Jag tror faktiskt det snöar lite. Snön som kom försvann fort igen, så jag hoppas denna snö får stanna. Julkänslan skulle bli optimal då!

Ny arbetsvecka framför mig. Imorgon börjar jag 6 och sen har jag några timmars "rast" innan vi har AP-möte på kvällen. På onsdag är det dags för en träff på beteendemedicin. Ska bli roligt att träffa alla och ser hur det har gått. Själv har jag gått ner ca 12 kg, så det känns bra.


Julshopping och julpyntning.

Ännu en helg är här. Veckan flög snabbt förbi, det känns härligt. Imorgon stundar första advent och jag ser fram emot den dagen. Det känns alltid så härligt med första advent för då vet man att julen är nära. Det är oxå så härligt med alla fina ljus som lyser över allt och varma färger och tända ljus.

Idag var det shoppingdags. Var sugen på lite nya julgardiner till allrum och kök. Så expo besöktes och där hittade jag en hel del av det jag sökte. Efter det svängde vi förbi Biltema, men hittade inget speciellt. På rusta hittade vi ljusstakar till sovrummet, jättefina och stora. Köpte även utejulbelysning och jag längtar till hjärtat hinner sätta upp det för jag tror det kan bli riktigt fint. När vi var klar där for vi och hälsade på lillebror en sväng.

När vi kom hem satte jag igång projekt stryka gardiner. Så det gjordes och sen blev det att sätta fram alla ljusstakar och stjärnor och hänga upp gardinerna. Jag måste säga att jag är nöjd. Riktigt mysigt blev det. Jag älskar verkligen julen.

Igår skulle sambon förbi vindeln och hälsa på Fredrik. Så jag fick agera chaufför. Jag satt och surrade med Sandra medan karlarna drack lite öl och besökte hotellet. Det är inte varje dag man tittar in där så det var en trevlig fredagskväll.

Nu är det soffmys och lite julfilm som gäller - grinchen går på trean. En lördagsapelsin och sen krypa ner under filten. Jag är nöjd med lördagen. Ser framemot en lat morgondag.

Helgen över

Nu har helgen rusat förbi. Inte alltför många knop är gjorda.

Men snön har kommit!! Några flingor har fallit och det är så härligt med lite vitt på gräsmattan. Hoppas det kommer mer och att snön får stanna...

Stefan och Johan har isolerat vinden nu. Så nu är vi redo för en kall vinter. Efter isoleringen så ville de ha middag, som jag visst skulle laga. Så jag slängde ihop en lite medelhavsinspirerad kycklinggryta med vin, krossade tomater, färska champinjoner, lök och färska örter, tex timjan, basilika och persilja. Supergott! Sedan roade de sig och drack lite öl medan jag kollade film och mös i soffan.

Efter en vilohelg är jag redo för en ny arbetsvecka.

Är sugen att handla lite julgrejer till hemmet. Ska kolla över i veckan hur många julstjärnor och ljusstakar vi har, om det är något som behövs ordnas. Så far jag mot stan på lördag tror jag planen blir. Ska jag försöka hitta några fina julgardiner. Är sugen på nya till matsalen/allrummet nere. Sedan är jag oxå sugen på lite juligare påslakanset. Sen kanske man ska se om man hittar några julklappar. Börjar känna rejält med julkänslor nu! Ohh, är så lycklig! Jag älskar ju julen!

Tittar lite Filip och Fredrik. Snart börjar The Holiday på trean. Den ska jag mysa ner mig och se även om jag somnar till den. Kanske ska stoppa inspelning på så jag kan se den fler gånger i jul. Nu börjar lite huvudvärk ge sig tillkänna och spänna bakom pannan, så nu ska jag fylla ett glas med vatten och lägga migg tillrätta i soffan.


Arbetsveckan slut, det är fredag.

Vintertröttheten har övermannat mig. Jag älskar mitt jobb, men denna vecka har jag inte orkat många knop mer än att arbeta och det blir kanske lite trisst för hemlivet. Men det kommer väl nya veckor och nu är det helg så jag får vila upp mig och hoppas på lite piggare liv nästa vecka. Annars börjar det väl ljusna lite om sisådär 2-3 månader och då kommer orker tillbaka med soltimmarna. Vi får hoppas på det.

Torsdagar betyder vattengympa, om inget annat hindrar det. Igår fanns inget som hindrade så jag var givetvis där. En härlig avslutning på torsdagen och det känns skönt efteråt när man sitter i bastun och äter en clementin och pratar med de andra och inser att det är fredag imorgon. Som sagt, jag älskar verkligen mitt jobb, men jag älskar även mina lediga stunder.

Det är en hel del att göra med jobbet kommande veckor på kvällstid fram till julveckan. Till expempel så har vi nästa vecka utvecklingssamtal, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag tycker riktigt mycket om de stunderna när vi kan sitta ner i lugn och ro, prata med föräldrarna om just deras barns framsteg och utveckling. Alla våra barn är underbara och unika och jag är en stolt förskolefröken till ett gäng med 1-2åringar.

Nej, jag känner att energin är slut och boken jag håller på att läsa lockar. Dags att krypa ner under filten, tända lampan, smutta på en kopp hett te och tänka på hjärtat som är uppe på vinden och fixar. Imorgon kommer en vän till honom och ska hjälpa oss isolera uppe på vinden. Men det är nog värt kostnaden inför kommande vinters elpriser. Att ha hus är bra skoj, men ibland tänker man tillbaka på den trygga ekonomin man hade som hyresgäst. Men friheten och lyckan att ha sitt alldeles egna hus är värt alla pengar det kostar. Jag älskar mitt hem...

Verkar som om jag älskar väldigt mycket idag. Men det gör jag nog. Känner mig väldigt lycklig och glad och har lätt för att älska. Jag tycker det är en härlig känsla, av att kunna känna lycka och över att kunna älska. En viktig känsla. Våga älska lite mer tycker jag!

Oj slutade visst med en liten föresläsning. Jag som skulle njuta av mitt te... Jaja, det var ändå för hett och måste svalna lite. Så antar att det inte skadar med en liten predikan om lyckan av att älska. Keep on feeling the love! Jag delar med mig av min kärlek till mitt arbete, till mitt hem, till en god bok och till alla mina nära och kära. Ta emot och ge vidare.

Kram på dig!

Glad onsdag

Idag har jag varit riktigt uppåt och glad. Konstigt, för onsdagar brukar jag vara ganska sur då det är långt från helg och långt till helg. I och för sig öppnade jag och kom hem runt halv två. Det var helt okej skönt. Efter en liten eftermiddagslur så vart vi bjudna på middag hos svärmor. Helt okej onsdag alltså. Sluta tidigt och slippa slava i köket. Nice...

Igår var det livnjutning av hög nivå då vi tog ett hett skumbad, bara sådär en tisdag. Helt underbart.

Ska bli jätteskönt med sovmorgon imorgon. Börjar först 9 så ska försöka sova till 7.30. Får se om jag lyckas. Kan nog inte bli för svårt. =)

Sen har hjärtat köpt bingolotter... hmmm... Han skulle köpa till sin mamma så då köpte han till oss oxå... Well well...
Jag har ju vattengympa så han lär få spela mestadels... Får hoppas jag kan gå på vattengympan bara, huvudvärken smyger på och halsontet värker mer nu på kvällen... Jag hoppas det ger sig tills imorgonkväll...

Greys Anatomy dags nu. Tur man kan pausa.

Sämsta uppdateraren ever...

Ja, jag vet att jag är en bloggerska som suger på att uppdatera. Men jag glömmer helt enkelt bort det. Kanske måste flytta länken högre upp i favoriter...

Jaja, tänkte att det var dags att uppdatera lite.

Resan till Turkiet med familjen var amazing. Vi hade jätteroligt och en härlig vecka med härligt avslappnat sällskap. Men nu är det drygt en månad sedan så det är ett härligt minne nu.

Höst-tröttheten har slagit ner i mig. Börjar känna mig förkyld igen. Varit det en vända redan med feber. Idag började det värka bakom näsan - första tecknet för mig, för att sedan spridas ner till halsont. Jag hoppas förkylningen stannar här men känner jag den rätt så gör den nog inte det.

Nu böjar längtan till julen komma. Två veckor kvar till första advent och jag är som ett litet barn av längtan. Vill julpynta och slå in julklappar och känna doften av jul. Julen har alltid varit min favorithögtid. Det är det som gör att jag orkar igenom vintern. Rött, guld, eld, ljus, värme, kärlek. Det är jul för mig. Doften av nygjord julskinka, risgrynsgröt, apelsin, kanel och många andra dofter som jag säkert glömt. Men det viktigaste för mig är samvaron med familjen. Några dagar där vi får rå om varandra och umgås som en familj. Det är sällan vi får den tiden nu när vi alla är (snart) vuxna och spridda åt olika håll. Så, julen kan gärna komma hit i raketfart tack!

Men något jag saknar just nu är snön. Var är den?! Mitten av november och ingen snö? Jag hoppas att snön är uppe i norr till jul i alla fall. Men det tror jag nog. Den brukar inte svika så hårt att den inte ligger under julen. Snön, var är du? Vi längtar efter dig!

RSS 2.0