11 år tillsammans.

Igår, den 30 maj 2011 har jag och min sambo varit tillsammans i 11 år. Så idag blir det 11 år och 1 dag tillsammans. Det är ganska fränt när man tänker på det. Att man när man är 15-16 år träffar mannen i sitt liv. Ja, jag vågar börja kalla honom det nu. Även om vi just vågat visa vår relation öppet och våga erkänna att vi faktiskt kilar stadigt... ;)

Vi "firade" vår speciella dag genom att jag jobbade till 20.04 och plockade upp honom i Vindeln där han lämnat min käre bil till Fredrik för lite reparation. Sedan kom vi hem och vi satte igång att... städa! Fönster skulle putsas - herregud vad vi har fönster nu jämfört med förr!, dammsugning skulle göras och annat småplock fixas. Så romantiska är vi. Men vi kan ju inte låtsas att vi är nykära längre... ;) Men då kan jag slappna av och känna att jag trivs ännu mer i mitt hem, när det är rent och snyggt.

Idag har det blivit massage av Gumman Tö. Hon är duktig Ulrika att massera, och det är skönt. Hade en låsning i ryggen som hon fick ut, och det är ju bra. Nu går man in i ledighet med bra rygg. För imorgon jobbar jag en kortdag, sen är det hela 5 dagars ledigt. Behövs att vila upp sig såhär inför semestern... ;) Semester får jag vecka 28. Längtar efter 4 veckors ledighet. Ska bli skönt. Även om jag älskar mitt jobb, så är det skönt att bara göra ingenting.

Har en toalett till att städa ikväll, ett kök att röja, ett golv att vaska, en tvätt att vika in. Sen tror jag att jag är i mål för denna gång. Sen får jag ta kväll, så att jag imorgon bara kan njuta av dagen och invänta mitt kära besök från norr. Jag längtar. Är glad att de kommer en hel dag före det var sagt! Är värt så mycket - tiden tillsammans!


Mors dag...

Idag är det mors dag. Ett jippo som gör att man kommer ihåg sin mamma lite extra mycket denna dag. En dag där man är extra tacksam för sin mamma och allt det hon gör och har gjort för en. Jag skänker en stor varm tanke till min egen mamma. Min mamma som alltid finns där med stöttning och goda råd, även när jag egenligen inte vill lyssna. Jag lovar dig mamma, att jag alltid tar till mig det du säger och försöker leva efter hur du uppfostrat mig och efter de råd du ger mig. Nu räcker det med hyllningar till min mamma. Hon vet hur mycket jag älskar henne och uppskattar henne.

Apropå min mor, så kommer hon och min syster hit på torsdag. Jag längtar! Ska bli superskoj att de kommer och hälsar på och får uppleva min fina trädgård såhär på våren/försommaren. Jag ser fram emot deras besök.

Är väldigt glad idag. Mina nya kostvanor fungerar alldeles utmärkt. Trivs väldigt bra med maten och det är god mat jag äter. Idag till exempel så kokade jag en supergod fisksoppa på Stefans norgefiskade torsk, sedan lax och räkor. Jag hade även i lök, purjolök, vitlök, fänkål och stjälkselleri. Hade i vitt vin och grädde, min egen gräslök från trädgården fick åka i soppan också. Supergott! Tänk att man lagar det så sällan, men det är så gott!

När det gäller min nya livsstil så har jag söndag som "den stora vägardagen". Kan glatt meddela att jag gått ner 8 hg på en vecka. Så på två veckor har jag gått ner nästan 5 kg. Jag är glad - och sjukt peppad att fortsätta.

Idag tog vi även en sväng förbi Stefans mor, får uppvakta de mödrar vi har i närheten. Stefans moster fick sig några blommor från vår trädgård - han har ju varit mycket där som liten och som stor. Kändes som en passande dag att visa uppskattning till henne. Stefans mamma fick en ros i en kruka. Kändes fint.

Igår var det en trevlig samvaro hos Stefans kusin med flickvän. Deras nya lägenhet är superfin och Towe är sjukt duktig att inreda och har det så mysigt hemma. Lite avis är jag, för jag skulle oxå vilja kunna pyssla och ha ideér för att göra det fint. Men jag har som inte intresset. Tyvärr.

Jag hade ju beställt kläder från bonprix.se. Något linne, toppar och två strandklänningar. Alla kläder passade fint, och jag känner mig fin i kläderna, vilket är roligt. Kommer garanterat att beställa där ifrån fler gånger.

Det är ibland ganska skönt med ett regning och mulet väder, för då kan jag med gott samvete krypa ner i soffan under en filt och bara läsa en bok. Det är precis det jag har gjort idag, och kommer fortsätta göra nu ikväll. Mys på hög nivå.

Lurig lördag...

Undras vad den mer kan ha i sitt sköte? För mig har det hittills inte gått alltför bra... Jag har varit sur, riktigt sur. Haha, jag är en tönt. Sedan drog Stefan på larm så jag putsade fönstrena på övervåningen. Så nu är det gjort i alla fall. En sak mindre att göra. När jag putsade fönstrena så råkade jag tappa ur en liten hink med vatten på ekgolvet. Roligt. Extrajobb! Superkul... Blev inte gladare för det.

Annars har det inte hänt så mycket. Nu har jag gjort mig lite fin för vi ska på middag hos Towe och Kent. Grilla! Mums! Jag har marinerat lite kött på förmiddagen och lite champinjoner. Sedan blir det sallad till. Orkar inte så mkt mer idag. Får se om jag smuttar på ett litet glas rödvid ikväll, eller om jag skiter i det. Ganska sugen är jag ju....

Nej, nu blir det att gå iväg. Sambon kom just ut ur duschen. Hoppas du har en härlig lördag. Och jag hoppas jag får bli lite gladare... Tjing!

Tiden går fort.

Det har visst blivit fredag igen. Denna vecka har gått fort. Det var nyss helg tycker jag. Men visst är det skönt, med helg menar jag såklart. Älskar mitt jobb, men det är skönt med ledigt.

Känner mig lite piggare nu, eller nåt. Var på en skön stavgångsprommis i torsdags när jag hade öppningsdag. Gick uppför bobäcksvägen en sväng. På hemvägen så tog jag några joggingsteg oxå. Kändes sjukt bra, så ska försöka göra om det fler gånger.

Mår fortfarande riktigt bra med denna nya kost. Längtar efter än mer energi så jag orkar träna mer, för lusten att träna är där, men inte riktigt orken tyvärr. Men jag tror nog det kommer, helst med tanke på att sommaren snart är här.

Idag har det varit en mysfredag. Lite lugnare tempo på jobbet. Sen middagslagning med kärleken min, och sen mys framför Avatar. Riktigt toppen. Nu blir det nog snart sängdags, lite trött efter veckan. I helgen blir det lugna gatan. Inga planer alls. Men är det lika kallt imorgon så blir det nog ett varmt skumbad, för jag fryser. Orkar inte tappa upp ett bad ikväll dock. Haha, herregud vad jag låter slö märker jag. Ska rycka upp mig... imorgon...

Inte gjort ett enda snedsteg med tanke på min nya kost so far, vad jag vet i alla fall. Förutom jordgubbarna då. ;) Me like!

Näe, blir nog inget mer intressant från denna dam ikväll. Hjärnan har frusit. Sängen snart.

Hur gick första veckan?

Nu har jag ätit enligt LCHF i exakt 1 vecka och 2 dagar. Hur har det då gått? Alldeles, alldeles utmärkt... Jag saknar varken kolhydrater eller socker. Jag längtar inte efter det alls, och det är ovanligt för att vara mig. Längtade inte ens efter det i början då jag var så fokuserad på detta. Vad är då tricket? Jag har sett till att ha maten planerad in i minsta detalj. Alla måltider inräknade - frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag har alltid sett till att ha fri tillgång till mat som jag får äta.

Vad har då hänt på dessa dagar sen jag började?
Jag är bättre i magen - inte lika gasig eller behöver göra nummer 2 lika ofta (intresseklubben antecknar? ;)).
Jag har haft hemsk, hemsk huvudvärk - den har börjat lätta nu.
Jag har gått ner 4 kg på en vecka.
Jag har inget som helst sockersug eller längtan efter godis, efterrätter eller pasta, ris eller potatis.
Jag äter mindre portioner, blir mätt tidigare än förr, får lämna mat nästan varje måltid för jag har inte lärt mig att jag äter mindre.
Är trött - men det var jag redan innan jag började så jag vet inte om det spelar in. Piggare idag dock och det är skönt. Har orkat göra några kraftansträgningar efter jobbet och middag idag vilket är ovanligt för att vara mig.

Sen kommer jag inte på något mer. Men jag får fortsätta uppdatera hur det går och om det blir några förändringar.

Men just nu trivs jag bra med livet utan kolhydrater och socker. Jag känner mig glad, peppad, motiverad och längtar efter viktnedgång och hälsosammare liv. Jag ska fixa detta! Hjälper du mig?

Denna vecka är hårdkörning på jobbet, de tre dagar som är kvar oxå. Sen lugnar vi ner oss till nästa vecka då det är endast en tre-dagars arbetsvecka. Jag längtar efter lite ledigt. Behöver det verkligen känns det som nu!

Jag, Stefan, Kent och Towe var på paradisbadets spa-avdelning i Övik i lördags. Det var underbart! En hel dag av njutning. Började med helkroppsmassage - nice! Sen bubbelpool och flera aufgusser. Blev peeling med salt och även min favorit - honung! I slutet av bastu-sittningen så får man en näve honung som du masserar in i huden. Den blir alldeles len, det känns superskönt! Sedan bad jag om specialmat, blev en kebabsallad med tzatziki när de andra åt kebabtallrik. Jag skippade stripsen, fick mer kött och sallad. Var supergott och jag kände mig både stolt och lycklig och jag längtade inte ens efter att smaka på ett strips! Det gjorde mig lycklig! Sedan drack de lite öl till maten - men Agnes hon drack vatten! Funderade inte ens på ett glas vin, för jag ville inte börja mitt nya liv med alkohol. Men jag fuskade lite denna dag  - efter massagen så åt jag 2 färska jordgubbar. Det smakade himmelskt. Men utan frukt en vecka tyckte jag att det var hyfsat OK att äta dessa jordgubbar. Men har dock dåligt samvete för det och det gör mig tokig. Jordgubbar är väl inget farligt? Lite mkt fruktsocker kanske, men inget att få dåligt samvete för när jag åt så få. Men summa summarum - en underbar lördag med goda vänner på ett härligt ställe. Behövdes för att vila upp kropp och knopp.

Helgen som kommer blir lugn, pyssla lite i huset hoppas jag att jag ids ta tag i i alla fall. Men annars inget planerat - riktigt skönt faktiskt. Får ta dagen som den kommer... 

Fredag.

En trött fredag idag. Fick jobba kortdag, ännu kortare dag än schemat. Helt underbart. Tack kollegor! =)

Lunchen var currykycklinggryta med grönsaker och sparris, blev supermätt och fick lämna lite kyckling. Ovanligt att denna tjej lämnar mat! Är glad och imponerad av mig själv! Gilla gilla gilla!! Det betyder att jag äter bra mat som jag blir mätt av. Var inte heller hungrig till mellanmål som jag brukar, så då skippade jag det. Dock började hungern skrika där vid halv sex, så då åt jag lite ost och en skinkskiva. Så nu är jag bara småhungrig och inväntar dagens mat som är på grillen! Så sugen! På menyn idag står: egenmarinerad fläskytterfilé, ostfyllda spetspaprikor, vitlökstomat, egenmarinerade champinjoner, grillad lök och sallad med fetaost, såklart även sås - chilibea! Får se om det åker en klick vitlökssmör på köttet sen. Kan behöva lite fett efter alla grönsaker... ;) Längtar!

Längtar även efter morgondagen!! Imorgon blir det besök på pradisbadets SPA i Örnsköldsvik med bästa Towe, Kent och såklart Stefan. Har bokat en helkropps afrikans massage åt mig och Towe, Stefan får en halvkropp, Kent vill njuta i bubbelpoolen istället. Jag längtar som sjutton efter aufgusserna = bastusittningar. Helt underbart skönt! Mina tankar går dock till maten - hur ska det gå? Kan som inte ta med egen lunch, men jag får helt enkelt be dem skippa kolhydrater, det ska nog gå. Tar även med mig ost och salami som jag får ha i omklädningsrummet och gå och knapra i mig och det skriker i magen. Men oftast dricker man så mkt vatten där att man inte hinner bli så hungrig.

Nej, nu börjar jag bli superhungrig. Hoppas det är klart snart. Allt ligger på grillen nu och gosar till sig. Blir sodavatten istället för vin idag, vill inte börja första veckans LCHF med alkohol. Det tar vi på Grunkor och Mojänger istället den 4 juni. Då ska jag dricka vin för det är jag värd! =) Längtar oxå lite till söndag, för att se om det hänt något med vikten. Men kommer kämpa på vidare med detta hur som helst - för just nu får jag superbra! Förutom lite huvudvärk och metallsmak i munnen så mår jag toppen. Känner mig lyckligare än på länge, det känns som om jag har tagit ett steg i rätt riktning i livet nu. Bara att köra på!

Önskar alla en superfin fredag. För det kommer jag att ha!

Maj - med aprilväder.

Nu är vi inne i mitten av maj. Det känns skönt. Om 1 ½ månad har vi bott i huset i ett år! Helt otroligt! Älskar verkligen mitt hem! Kan inte sluta känna lyckan i magen varje gång jag parkerar, går uppför uppfarten och ser blomsterprakten i rabatterna. Just nu pryds den närmast huset av tulpaner. Hur underbart är inte det?! Älskar mitt hem!

Jag har ju kämpat en stor del av mitt liv med att gå ner i vikt. Det går ju verkligen dåligt om jag får säga det själv. Har aktivt försökt träna och äta nyttigt flera år, slutat med godis det senaste halvåret - men inget händer. Jag går snarare upp i vikt! Blir tokig och förbannad. Att det ska vara så svårt att få må bra och känna sig snygg?!?! Kom in i en rejäl svacka här i början av april. På posten några veckor senare kom en bok: "Matrevolutionen - ät dig frisk med riktigt mat" skriven av Andreas Eenfeldt. Min kusin Karin hade skickat den till mig för att jag skulle få nya perspektiv. Mycket riktigt - jag blev inspirerad. Läste ut boken i söndags och kände att: Nu jävlar!

Det är nu eller aldrig. Det är så jag känner - just nu i alla fall. Så jag startade min nya kosthållning. till söndagens middag. Jag äter enligt LCHF - Low Carb High Fat. Hittills har det gått helt utomordenligt - rent kostmässigt. Äter inga kolhydrater förutom det som finns i grönsaker. Sen får vi se i framtiden om det ger resultat. Gör det det - är ingen gladare än jag. Jag har skrivit upp massa maträtter som jag tycker om och är utan kolhydrater. Sedan ahr jag gjort en matsedel för de kommande 2 veckorna och kommer fortsätta göra detta. Det hjälper verkligen, dels i vardagen för enkelhetens skull men även för suget. Jag längtar efter att äta den maten jag planerat. För mig är mat väldigt viktigt. Jag vill äta sånt jag tycker är gott - annars kan jag lika gärna skippa mat. Sen tar jag nu alltid med matlåda till jobbet nu. Kan inte äta det hon lagar i köket för det mesta. Men vissa gånger hoppas jag kunna det. Nu är det bara att kämpa på och se om det hjälper. Men denna vecka har jag upplevt huvudvärken från helvetet, men har läst att om det beror på kosten så ska det gå över snart så jag håller tummarna för det.

Maj är det som sagt. Med aprilväder nånting! Idag har det regnat, åskat, haglat, varit sol, blåst... och nu regnar det såklart igen. Måste avsluta som det började... ;)

Kollar just nu Beetlejuice. Stefan ligger helt utslagen på golvet efter en springtur med Kent. De hann in innan regnet i alla fall. Idag lagade jag currykycklinggryta med massa grönsaker i och kokt sparris till. Det blir en god fredagslunch. Till imorgon har jag marinerat fläskytterfile för att ha en god grillmiddag. Längtar redan.

Nu ska jag titta färdigt filmen och sen blir det sängdags. Ska upp kl. 5 imorgon. Phu... Men får helg redan klockan 12 så det känns ju bra.


RSS 2.0