Lycklig och glad.

Jag har inte velat uppdatera bloggen på ett tag då det är något som jag verkligen har velat skriva om som jag inte ville att hela världen skulle veta om än. Men nu vet nog i princip alla som behöver veta, så då tänkte jag att det är dags att skriva om min glädje och lycka. Jag är gravid! Jag gjorde ultraljud i tisdags och det visade sig att vi väntar tvillingar! Det var två små fina livliga knyten i magen. Det kändes underbart! Härligt! Men jag måste erkänna att en av de första tankarna var: Hur ska detta gå?!

Men jag har kommit över de skrämmande tankarna nu och börjat inse att det är en gåva. En gåva till oss som är helt underbar. Nu vill jag visa lite bilder från ultraljudet på våra små knyten.




De översta bilderna är på bebisarna var för sig. Den här nedersta bilden så ser man dem tillsammans med huvudena ovanifrån. Det är ju två stycken! Jag blir lika tårögd varje gång jag ser bilderna. Mina små hjärtan...

Lyckan i detta huset är total. Nu gäller det bara att ta hand om sig själv, så att de små får chans att växa och bli stora. Jag längtar så mycket. Beräknad födsel är 16 juni. Så innan midsommar så borde vi ha våra två små hos oss. Jag är förväntansfull och lycklig. Nu hoppas jag bara resten av graviditeten går så bra det behövs för att de ska komma till oss.

Hittills har graviditeten gått bra. Mådde riktigt illa de första månaderna, dygnet runt. Men det var hanterbart. men det gick över strax innan jul vilket var skönt. Nu mår jag finemang, förutom att jag har ont i ryggen, men det hör ju till ibland. Jag uppdaterar väl vidare om läget en annan dag. Just nu är jag bara så himla lycklig och förväntansfull. Mycket som måste planeras och funderas på innan de kommer till världen. Men det ordnar nog sig. Som många säger så är vi utvalda, för det är något speciellt med tvillingar. Jag känner mig utvald. Jag känner mig priviligerad. Jag hoppas jag klarar av denna gåva som tilldelats oss.

Nu ska det bli middagslagning och hjälpa sambon att hänga upp en tvätt innan det blir fortsatt söndagsmys.

Strömavbrott efter strömavbrott...

Tavelsjö har verkligen råkat ut för många strömavbrott nu efter jul. Sen jag kom hem från julfirandet har det varit 3 stycken. Visst är det mysigt ibland, när man är beredd och det inte gör så man missar spännande skidåkning på tv.

Idag hade jag riktig tur, och lite otur. Jag hade precis lagat färdigt maten som stod och puttrade på spisen då strömmen gick. Vi plockade fram massa ljus och satt och åt i skenet av levande ljus vilket är underbart härligt och romantiskt. Men då vi ätit färdigt var det inte lika mysigt... Huset började kallna fort, mobilen var nästan utan batteri och skidskyttet hade börjat... Men det gick bra utan skidskyttet ändå, jag tog med mig alla ljus och stängde in mig i sovrummet för att behålla värmen och kröp ner under täcket och där låg jag och läste. Riktigt mysigt.

Jag hann se slutet på skidskyttet i alla fall. Ska fortsätta lite soffhäng innan det är dags för sänggång och det sista arbetspasset innan en lite längre helg. Inga planer är bokade vilket känns sagolikt skönt. Bara massa hemmamys, kanske sticka lite, kolla lite film, kramas, läsa och annat mys. Det är jag värd. Detta för att ladda upp inför en härlig vår med massa roligheter som den har framför sig.

Det har snöat som tusan i flera dagar. Det vräker ner och vägarna är inte de roligaste att köra på, så restiden till och från jobbet tar mycket längre tid än annars... Det gäller att tänka till på morgonen så jag inte kommer försent till jobbet. Hittills har jag kommit i tid, förutom när bilbatteriet är dött.

Nu får jag hoppas vi slipper strömavbrott på ett tag, det är frustrerande när det händer. Önskar att vi hade öppen spis så det gick att elda för värmen i alla fall. Men det får bli en annan gång...

2012

2012 har börjat och hittills känns det som att det kommer att bli ett helt okej år. Jag tror på det i alla fall.

2011 innehöll massor med skoj. Två härliga utlandsresor av olika slag, en superrolig cykelfest, en toppensommar, ett kämpade för viktnedgång och en enormt stor lycka.

Jag var nog segast i världen med att kolla Twilightfilmerna och att läsa böckerna. Men jag fick tummen ur och jag blev helt fast. Böckerna var helt fantastiska. Lånade dem på biblioteket men tyckte om dem så mycket så jag tror jag måste investera i egna. Har tittat filmerna oxå och älskade dem oxå. Inte lika mycket som böckerna, men de var ändå riktigt bra. Längtar tills sista filmen kommer...

Snön har vräkt ner nu i flera dagar, men det är härligt. Sambon har hunnit skotta när jag kommit hem hittills denna vecka så det har känts helt okej. Dock har jag fått laga middag så det har blivit ganska sena middagar denna vecka eftersom jag kommit hem efter 18-snåret. Men det har gått bra ändå även om vi varit ganska hungriga när maten serverats efter 19...

Nu blir det hårdjobb två dagar till innan sista långhelgen innan veckorna börjar rulla på som vanligt i livet. Nu är det sllut på ledighet för en tid, men jag känner mig uppladdat och redo för det nya årets utmaningar. Bring them on!

RSS 2.0