Bildbomb fortsättning...


Vi jobbar i köket


Elsa dricker vatten ut det lilla glaset.


Angelica

Angelica

Vi sitter själva för första gången riktigt länge.


Sover som bäst i vagnen.


Muossa och Elsa


Eanu och Ipmi


Tolvslaget på nyår


Jag


Muore och Vare söver barnen



Mys i mammas famn samtidigt.


Vi läser tidningen


Från vänster: Sara, morbror Per-Mikael och Angelica, moster Ella-Maria och Elsa och morbror Salomon


Mormor, Gammelmorfar och Angelica, gammelmormor och Elsa och morfar


Moster och Elsa, Mammas kusin Jenny och Angelica





Bildbomb



Vi sitter riktigt bra nu!



Angelica



Elsa




Morbror Salomon på besök

En härlig fredag. Först var vi och åt lunch med Maria, sedan hämtade vi upp barnens morbror Salomon som jobbat här K Umeå igår och kidnappade med honom hem. Nu blir det mys hela kvällen!




Prat och skrik.

Nu har de små börjar prata lite mer, och även lite till varandra. Elsa låter mer som det vanliga jag hört talas om där hon jollrar och säger bababa. Tyvärr inte mamama som jag försöker få dem att säga. Angelica ropar mer och låter lite upprörd. Haha, sötnosar! Det går bra nu.
Känns som små framsteg hela tiden.
Läste igår en blogg där en tjej skrev lite om sin tid på neo och jag kände igen mig och blev så berörd. Tårarna rann och många olika känslor kom tillbaka. Dels tänker jag tillbaka på den tiden med en känsla av sorg. I slutändan absolut och renodlad lycka men ändå på eu stock av tidigare djup sorg... Det fick mig att minnas tillbaka till våra 15 veckor och jag var tvungen att läsa lite ur dagboken jag skrev i där. Det var verkligen upp och ner i känslor och även måendet för de små. Lycka och rädsla, sorg och hopp lyste igenom när jag läste texten. Men jag fick hem mina bebisar!





Barnen sover

Efter den dagliga promenaden sover mina små i vagnen. Jag har hunnit
röja i köket och torka av alla skåpluckor sedan har jag dammsugit. Jag har hunnit gå på toa oxå. Nu är jag värd en paus tills de vaknar så jag ligger i soffan och läser en bok. Vi har en bra måndag!

Konsten att sitta.

Nu ligger vi i hårdträning på att lära damerna sitta.



Det går riktigt bra. Angelica kan sitta uppåt fem minuter och leka. Elsa är lite vingligare men det går framåt. Duktiga tjejer.

Nu är julen utstädad. Vi börjar en ny vecka med hemmamys imorgon. På tisdag vankas den månatliga rs-vaccinationen. Så då blir det en stadstur. Annars inga planer för kommande vecka. Kanske är klokt då de säkert åker på feber efter sprutan.

Resumé.

Oj vilken härlig jul och nyår vi haft! Vi var uppe i Kullen och festade loss. Det är så härligt att komma dit och se hur alla bara älskar mina små fina töser. Jag är en stolt mamma måste jag säga. Mina finingar.
 
Sen vi kom hem har vi börjat träna dem att sova själva i vår säng. Spjälsängens krig tar vi sedan, varken de eller jag är mogna för det än. Men runt halv åtta-åtta så lägger jag mig med dem och söver dem och sen så får jag väl springa dit några gånger för att stoppa in tutten eller ge dem bröstet så de somnar om, sen ligger de bra där. Skönt då vi slipper sitta med en bebis var i famnen längre som tidigare. Jag hinner till och med blogga... *peppar peppar* De vaknar säkert snart för de har redan vaknat en gång sen de somnade vid åtta. Men det känns som om de börjar bli stora och duktiga små damer och jag är så glad. Dock har dem, säkert till min mors stora glädje, börjat vakna tidigare på morgonen. Under julen lyckades vi vyssja om dem till runt nio, men nu vaknar de runt halv sex... Imorse var det halv fem. Yey. Nej, jag håller fast vid att jag är glad att jag inte väckte dem tidigare under julen, jag känner att jag behövde den tiden att vila upp mig inför detta. Huff. Jag är som ett vrak. Helst när de fortsätter vakna mycket under nätterna. Som det är nu så vaknar de en tre till sex gånger var, och ibland på olika tider, så varje natt får jag vakna runt fem till tolv gånger. Hrm. Jo jag börjar väl snart gå på reserverna... För detta har hållt på sen... ja sen i höstas. Innan det vaknade de varannan, var tredje timme, och samtidigt, så då vaknade jag kanske tre gånger per natt. Mer acceptabelt. Men det är bara att hålla ut. Hade förädraträff på BVC idag och då pratade några mammor och BVC-sköterskan om att nu behöver bebisar inte mat på natten då de är över sex månader och då kan man träna dem att sova hela nätter. Men detta verkade innebära att då mamman i fråga som ammar är tvungen att sova någon annan stans för de kopplade mamma ihop med mat och att då det kunde bli några tuffa, skrika nätter för bebisen när mamman inte sov med bebisen. Nej tack, jag tänker inte utsätta mina för det. Inte än i alla fall. Än fixar jag att vakna. Krig om helanattensovet det tar jag när vi är mogna för det. Nu skulle det heller inte funka då de är ruskigt mammiga. Det är bara jag som kan få dem, och framförallt Angelica, till att somna. Med Stefan så gallskriker dem. Angelica blir helt tokig och det går bara inte. Och jag behöver inte alls ge bröstet, utan bara ta dem. Direkt de kommer till mig så kommer de till ro. Skruttungar. Det är därför jag får söva dem, de vägrar komma till ro med Stefan. Men dessa kvällar har det gått bra att lägga dem, de somnar inom tjugo minuter.
 
Nu har båda töserna fått sina första tänder, de där nere i munnen längst fram. De är så söta när de ler och det lyser som små (och på Angelica stora) riskorn. Gud vad jag älskar dem!
 
Sen vi kom hem efter jul och nyårsfirande har jag även gjort en matsedel för måndag till torsdag och planerat och handlat. Så jäkla skönt att veta vad vi ska äta varje dag så vi har hunnit ta fram ur frysen eller så att jag om möjligt hunnit förbereda lite då barnen sovit. Sen inbillar jag mig att det blir lite nyttigare mat då man tänker efter innan och inte tar fram första bästa. Vi har ätit korvstroganoff, köttfärsbiffar, kycklingwok och parisare. Till helgen lyxar vi nog till det med fläskfilegryta. Helgerna är inte lika planerade utan där har jag bara förslag så får man se vad man är sugen på. Men det kändes skönt att ha allt handlat inför veckans middagar och genomtänkt. Då även salladen varit genomtänkt så har det serverats till maten vilket känns jättebra. Jag gjorde ett jättelass med vitkål som jag bara hade lite olja och balsamvinäger och salt och peppar i som jag kan äta hur mycket som helst av. Jag har inget nyårslöfte, men jag ska försöka veckoplanera maten bättre. Många har gå ner i viktlöften eller träningslöften. Jag ger inga såna löften, men jag ska försöka utmana mig själv i att röra på mig lite mer och försöka äta nyttigare. Jag kan inte hetsbanta då jag ammar, men det känns faktiskt skönt. Dock är det ju ändå viktigt att tänka på vad man stoppar i sig så det ska jag utmana mig själv att göra. Har du bra förslag på god,nyttig och hyfsat lättlagat mat så tips gärna! Jag älskar mat!
 
Åh sen har tjejerna börjat sitta kortare stunder själv! Det är vingligt, oh så vingligt, och ibland går det inte alls. Men vissa gånger så kan de sitta uppåt minuten! Det är så härligt att se! Proud mama!
 
Nej nu har jag hunnit med en hel roman här. Sicka duktiga barn jag har. Snart dags för sängen för denna mamma. Gäsp! Sovit max en timme, och inte i stöten, inatt. Så inatt ska jag snarka! Mellan jag måste vara vaken förstås.... Och sen så kommer deras far få ta dem på lördagmorgon så jag får sooooova. Åh vad jag längtar.
Älskade små....

RSS 2.0